Fra idé til produkt: Sådan producerer vi tøj i Portugal

Udvikling af materialer med tekniske fibre og unikke kompositioner er måden, vi skaber fremtidens tekstiler.

Idéen bag SHAPING NEW TOMORROW

Vores founders skabte SHAPING NEW TOMORROW i 2015, fordi de ville løse et problem, de ofte selv stødte på i deres hverdag. De følte, at de var nødt til at gå på kompromis med enten deres stil eller med komforten. Men det gav dem en idé: De ville lave klassisk herretøj, der var meget mere behageligt at have på ved at implementere innovative egenskaber fra sportstøj. 

I dag er vores mål at skabe produkter i et tidsløst design. Tøj, som kan blive brugt sæson efter sæson og overleve de evigt skiftende trends i markedet, samtidig med at vi bidrager til bedre og mere bæredygtige forbrugervaner. Det betyder, at kvaliteten af vores produkter er vores kernefokus, da vi vil sikre, at alle produkter holder i lang tid.

Essensen af SHAPING NEW TOMORROW kan findes i vores navn. Det handler om, at gøre alt vi gør i dag – lidt bedre i morgen. Det gælder især for vores produktion. Vi stræber konstant efter at forbedre alle processer og finde de mest bæredygtige veje til at lave vores produkt, så vi fortsat skaber noget helt unikt. Derfor samarbejder vi med de bedste portugisiske producenter.I tæt samarbejde med portugisiske producenter

For at sikre, at vi leverer produkter i topkvalitet, arbejder vi tæt sammen med familieejede producenter i Portugal. Gennem generationer har de udviklet unikke kompetencer inden for tekstilindustrien. Lad os spole tiden 7 år frem fra 2015 til 2022. Vi er stadig i gang med at udvikle innovative materialer med samme producenter, og vi besøger dem så ofte muligheden byder sig.

Det kan være en kompleks proces at udvikle og producere tøj, og vi er hele tiden i gang med at teste vores processer og materialer af med fokus på vævningen, farverne og at gøre stoffet fnugfrit. Ud fra tidligere resultater og kundeanmeldelser, har vi lavet de nødvendige ændringer for at sikre, at vi har de bedst mulige produkter. For eksempel arbejdede 94 personer på tilblivelsen af vores Classic Pants, før de overhoved nåede butikkerne.

Vi tror på, at man som retail brand er nødt til at tage ansvar for ens klimaaftryk, og altid stræbe efter, at drive en bæredygtig forretning. Derfor er vores mål også at have en transparent forsyningskæde, der altid stiler efter mere bæredygtig tiltag. Dertil opfordrer vi vores kunder til at købe bedre og færre produkter.


Innovative materialer, der gør hverdagen nemmere

SHAPING NEW TOMORROW er et tech brand – ikke et fashion brand. Vi udvikler innovative og tekniske tekstiler, og vores tøj er lavet med et funktionelt formål, hvilket kommer til udtryk i hver eneste fiber. Er du nysgerrig på, hvad vores mest brugte fibre og materialer er? De mest essentielle er bomuld, elastan og genanvendt polyester. 

Bomuld er det mest brugte, naturlige materiale, fordi det er åndbart, absorberende og nemt at pleje og vaske. Bomuld kan også nemt blive genanvendt og laves om til garn, så det fortsat er bionedbrydeligt. Nogle af vores produkter er lavet i en økologisk bomuld, som er vokset uden syntetisk gødning og pesticider, der er med til at reducere klimaaftrykket. 

Elastan er et syntetisk fiber, og selvom der kun er en meget lille procentdel af det i vores produkter, er det kritisk for at kunne leve op til vores løfte som brand. Elastan er det, som skaber strækket og giver den komfortable følelse, som vores tøj er kendt for. 

For at skabe polyester, genbruger vi plastikflasker for at lave polyesterfibrene. Det betyder, at når du køber et par Essential Pants, så genbruger du faktisk også – win-win! 

Hvis du er interesseret i at lære mere om de forskellige materialer og især vores polyester, kan du læse mere om det her.


Perfektion er rejsen - ikke destinationen

Vi vil gerne lave perfekt tøj, men vi ser ikke perfektion som målet. Det er nærmere en konstant rejse. Derfor er vi altid i færd med at udvikle og forbedre vores produkter sammen med vores producenter i Portugal. Sammen finder vi nye og bæredygtige veje til at fremstille vores tøj. 

Læs mere om vores bæredygtige initiativer her og gå på opdagelse i vores kollektion, hvis du er klar til at opgradere din garderobe. Er du nysgerrig på at se, hvordan det hele foregår i Portugal? Se mere i The Journey her.