How To

6 TING DU KAN GØRE FOR DIN GARDEROBE

6 ting du kan gøre for din garderobe

At have lækkert tøj og god tøjstil er én ting. Alle mænds garderobe har brug for lidt vedligeholdelse en gang imellem. Derfor giver vi dig nu 6 tips til at passe på dit tøj.

1. RYD OP. OG RYD UD

Har du – som mange andre – også en bunke af tøj i din garderobe, som du aldrig bruger? Bliver din bunke af “malertøj” ved med at vokse? Din garderobe har af og til brug for en clean-up – og nu har du ingen undskyldning for at udsætte det mere.

Ryd op. Ryd ud. Sådan helt ind i de bagerste kroge af tøjskabet. Saml det tøj, du aldrig bruger i en sæk, og donér det til genbrug, hvis det stadig er i god stand.

Finder du en forvasket T-shirt med huller under armene, som du – face it! – aldrig får brug for igen, så skil dig af med den. Slidt og ødelagt tøj har aldrig klædt nogen. Vi kan til nød acceptere, at du i stedet forvandler den til en pudseklud, der fremover kun hører til ude i garagen.

2. PRØV DIT TØJ PÅ

Det kan måske lyde som et uoverskueligt projekt. Men når du allerede er i gang med at rydde op i dit tøj, kan du lige så godt tjekke, at det tøj, du gemmer, rent faktisk passer dig. Vi har alle sammen et par bukser eller en skjorte, som egentlig aldrig har siddet rigtigt godt. Og hver gang, vi har prøvet den på, har vi tænkt: “... en eller anden dag!”

Surprise! Den dag kommer altså sjældent. Det gælder for os alle sammen. Hvis tøjet ikke har passet dig i lang tid, så ud med det. Der er ingen grund til at gå og samle på den dårlige samvittighed. Eller ubrugt tøj for den sags skyld.

3. ISTANDSÆT OG REPARER DIT TØJ

Det sker for selv den bedste: En forkert bevægelse og bum – din yndlingsstrik er gået i stykker. Knapperne falder måske af; lynlåsen går måske i stykker. Tag et godt kig på dit tøj og se, om der er noget, der skal fikses. De fleste ting kan nemt laves – måske endda af dig selv med en nål i den ene hånd og en tråd i den anden (og ellers er YouTube en kæmpe hjælp). Hvis det er nogle større udfordringer, du står over for, kan du tage fat i din betroede skrædder. Så er dit tøj allerede på vej til at blive så godt som nyt!  

4. SORTÉR DINE STRØMPER

Start med at spørge dig selv: “Er der altid én strømpe, der ikke har en makker, når jeg er færdig med at vaske?” Ja. Enten er makkeren væk, eller også er de sidste strømper i bunken ikke lige forvaskede. Og det er især frustrerende, hvis de heller ikke har samme farve.

Uanset hvem der står for tøjvask hjemme hos dig, så er det virkelig nemt, hvis alle strømper er ens. Det sparer tid, når vasketøjet skal lægges sammen.

5. RENGØR VASKEMASKINEN

Det her er der ingen, der gider. Men det skal altså gøres! Hvis du vil være sikker på, at dit tøj bliver rent og måske endda dufter af det vaskemiddel, du har brugt, så skal vaskemaskinen rengøres en gang i mellem. Det anbefales, at vaskemaskiner rengøres en gang om måneden.

For at holde din vaskemaskine ren, skal du huske at tørre grundigt på indersiden samt gummi-delen rundt om døren og maskinens fnugfilter. Husk også at køre et koge-program regelmæssigt. Det forhindrer nemlig bakterier i at hobe sig op, så du kan undgå en ubehagelig lugt i maskinen, men også i dit tøj.

6. SKRIV NED HVIS DER ER TØJ, DU MANGLER

Er du nået helt til sidste punkt på listen, har du sikkert fået lidt sved på panden. Hvilket jo egentlig er en god ting. Efter du har fået ryddet op i garderoben, kan det være, du er stødt på nogle styles, som kunne bruge en opfriskning. Eller måske er der tøj, du decideret mangler. Lav en liste (for alle elsker lister, ik’?) over de ting, du mangler i garderoben.

Måske en ny skjorte,behagelige bukser og en t-shirt i din yndlingsfarve. Du skal naturligvis ikke ræse ud og købe hele listen ind lige nu og her, men nogle gange kan det være rart at danne sig et overblik over de ting, man mangler.

Vi lover, at du finder alt, du har brug for inde på shoppen. Faktisk har du ikke engang brug for hele butikken for at føle dig behagelig tilpas i dit tøj hver dag. Hold dig til basic styles, der er nemme at kombinere med andet tøj, og som du elsker at have på. Bare husk, at give dit tøj lidt ekstra kærlighed en gang imellem. Så skal det nok kunne holde i lang tid endnu.