Guide

CHINOS – HVOR, HVORNÅR OG HVORDAN BÆRER DU DEM?

Chinos – hvor, hvornår og hvordan bærer du dem?

Chinos - du ved sikkert allerede, at det er en slags bukser. Men hvor, hvornår og hvordan er det lige, at man skal have dem på? Og hvorfor skal du helt sikkert eje et par – eller flere? Lad os dykke ned i det!

FØRST OG FREMMEST: HVAD ER CHINOS BUKSER?

Filippinerne, 1800-tallet: Soldaterne i Den spansk-amerikanske krig lavede deres uniformer af et let twill bomuldsstof (du genkender måske denne distinkte vævning fra denim), ved hjælp af et materiale fra Kina – som de kaldte chino, spansk for "kinesisk ".

For 120 år siden, var chinos ikke kun praktiske i det tropiske klima – de var også billige. Mange af de essentielle ting fra en herrebuks var der nemlig ikke brug for på et par chinos. Det betød, at der blev sparet rigtig meget stof på at producere bukserne. Chinos havde nemlig ingen plissering, de var smalle i deres cut og havde ingen eller meget få lommer. 

Chinos var så populære, at de amerikanske soldater tog bukserne med sig hjem fra Anden Verdenskrig og gik med dem i deres fritid. De behagelige bukser kunne nu også snart findes på alle de store amerikanske universiteter – og især på Ivy League skolerne på østkysten. Selv i dag forbinder man hurtigt “preppy” med et par chinos.

HVORFOR ER CHINOS ET MUST-HAVE FOR MÆND?

Det ville være forkert kun at associerer chinos med amerikansk college-stil. De her bukser er universelle. Alle, der ejer et par chinos ved, at de passer til kontoret ligeså meget, som de passer til fredagsbaren efter arbejdstid – og mange elsker også at have dem på i weekenden. Bukserne er elegante nok til en business dress-code, men samtidig casual nok til hyggelige begivenheder i weekenden.

Chinos er tidsløse og minimalistiske, og derfor en rigtig “fashion chameleon”. Stilen, du går efter afhænger af, hvordan du bruger dem, men de vil altid passe perfekt ind til enhver anledning.

SÅDAN BÆRER DU CHINOS PÅ KONTORET

Medmindre du har en virkelig stram dress-code, kan chinos være dit go-to valg til arbejdet. Sørg for at have et par klassikere i forskellige farver som f.eks. beige, mørkeblå, sorte eller grå, og vi lover dig, at du ikke engang har brug for 5 minutter til at finde dit outfit om morgenen.

Prøv også at sæt dine chinos sammen med en kvalitets-trøje som vores Classic Shirt. Og hvorfor ikke prøve et mønster af? Du kan aldrig gå galt med et par klassiske striber. Med neutrale, minimalistiske bukser, kan du endda også prøve at udfordre dig selv med et blomsterprint, der kan virkelig kan vise noget mere personlighed og smag. For et mere sofistikeret look, kan du tage en blazerpå eller en cool slim-fit sweater.

SÅDAN BÆRER DU CHINOS EFTER ARBEJDE

Arbejdsdagen er slut – og måske du endda går en weekend eller en ferie i møde. Vi har gode nyheder til dig: der er ingen grund til at skifte bukser. Chinos er det perfekte valg, hvis du vil have mest ud af din fritid – men sørg for at der er lidt stretch i dem.

For når det kommer til stykket, vil du ikke misse en spontan fodboldkamp i parken, en cykeltur eller en stor lækker pizza lørdag aften. Der skal være plads til at kunne det hele. 

Når vi snakker sammensætninger af tøjet, så passer alt. Der er intet, der ikke ville virkelig godt med et par chinos. Til de varmere dage kan du vælge en t-shirt eller en cool kortærmet skjorte. Som vi siger: comfort is key! Med chinos kan du endda også tage din yndlings hoodie på og stadig gøre et godt indtryk på selv din svigermor.

Og nu vi er ved svigermødre: en skjorte med 360° stretch er virkelig behagelig, når du sidder gennem en lang middag – og vi lover, at du ikke vil savne dit joggingtøj derhjemme imens.

HVAD MED SKOENE?

Igen: chinos er en no-brainer, og du kan sammensætte dem med hvilket som helst par sko. Det vil altid give forskellige looks afhængig af, om du sætter dem sammen med et par lædersko, chelsea boots eller dine trofaste sneakers. De er det perfekte lærred, der kan give dine sko den nødvendige opmærksomhed – hvis det altså er det, du er ude efter.

MEN HVILKEN SLAGS CHINOS SKAL JEG VÆLGE?

Du er helt sikker på én ting lige nu: du har brug for et par chinos. Og der er mange at vælge imellem. Hos SHAPING NEW TOMORROW kan du vælge mellem to styles: Essential Pants eller Classic Pants. (Du kan også vælge begge – vi dømmer ikke).

BLØD, BLØDERE, CLASSIC PANTS

Hvis du elsker ekstra komfort og ikke vil have at dine bukser skal begrænse dig i dine aktiviteter, så er Classic Pants perfekte til dig. Disse klassiske chinos er lavet af blød Pima bomuld i høj kvalitet. Og fordi den bløde bomuld ikke var nok for os, har vi udviklet en FreeFiberTM teknologi, der skaber et innovativt stræk i stoffet, der tilpasser sig enhver bevægelse, holder formen og er utrolig blødt. Du kan også vælge mellem slim fit og regular fit – alt afhængig af din kropstype og smag.

ESSENTIAL PANTS: INNOVATIVE FEATURES FRA PLASTIKFLASKER

Kender du det: Du er altid klar på et eventyr, men du er ikke klar til opgive komfort i dit tøj? Så skal du prøve vores Essential Pants. Det innovative materiale bukserne er lavet af, er lavet ud fra vores helt egen TechRecTM teknologi. Den opmærksomme elev spottede måske at navnet er en blanding af ordene “technology” og “recycling”.

Ordene opsummerer meget godt, hvad de her chinos handler om. Stoffet er delvis lavet af genbrugte plastikflasker, der ellers ville være endt på lossepladsen. Flaskerne har bare for meget potentiale til at blive skrottet. TechRecTM er basen for alle vores Essential produkter. Som alle andre styles i den her linje, kommer Essential Pants med par fede features:

Fra nu af kan du stoppe med at bekymre dig om, hvad dag på ugen det er, hvad klokken er eller hvor du skal hen. I hvert fald når det kommer til at vælge bukser om morgenen.