Vaskeguide: Kom godt i gang med vask af dine skjorter

Der er ingen bedre følelse end at have købt flere pæne skjorter til mænd eller dameskjorter, som man ikke kan vente med at tage i brug. Men det varer ikke længe før glæden aftager og skjorterne får brug for en tur i vaskemaskinen og dernæst en tur på strygebrættet. Læs her hvordan strygning af skjorter foregår. Men hvordan skal jeg vaske skjorter? Vi guider dig igennem, hvordan du skal vaske for både at bibeholde farve, forlænge skjorternes levetid og for at få den flotteste glatte finish. 


Selvom man ikke skulle tro det, så er skjorternes værste fjende vaskemaskinen. Det slider meget på skjorten og forkorter dens levetid. Hovedreglen er, jo færre gange du vasker den, jo bedre holder den. Men nyere vaskemaskiner har trods alt den fordel, at de kan være udstyret med et specielt kort skjortevaskeprogram på 40 til 60 minutter. For vaskes skal de jo. Derudover kan du også miljøet i dine tanker, når du vasker tøj - for hvilken temperatur er mest hensigtsmæssig?


Uundværlige vasketips til vask af skjorter

Når du skal igang med vasketøjet, der har hobet sig op i løbet af ugen, kan du have følgende tips in mente: 


1. Vasketip: følg altid vaskeanvisningerne

Alfa og omega er, at du har styr på, hvad skjorten er lavet af. Kig grundigt på mærket, og følg altid vaskeanvisningerne. Hos Shaping new tomorrow er skjorterne (ligesom vores bukser) lavet af bomuld og en lille mængde elestan. Derfor anbefaler vi ligesom samtlige af vores varer at vaske skjorterne i en kold vask på maksimalt 30 grader. Ved en lav temperatur bibeholder du nemlig bedst muligt de oprindelige farver. 


2. Vasketip: sortér efter kulør

Sortér skjorterne efter kulør. På den måde undgår du, at du pludselig har erhvervet dig en sart lyserød skjorte, fordi du ikke fik frasorteret den røde t-shirt fra den hvide vask. Vask altid kulørte og lyse skjorter hver for sig. 


3. Vasketip: vask i et pudebetræk

Du kan med fordel vaske skjorten inde i et pudebetræk. På den måde undgår du at udsætte den for vaskemaskinens hårde og rippede inderside, som med tiden vil tage livet af din skjorte.


4. Vasketip: Brug ikke tørretumbleren

Kom aldrig dine skjorter i tørretumbleren. Med mindre du ønsker en masse krøller og mere slid. Det mest optimale er at hænge skjorterne til dryptørring på bøjler og skåne dem for maskinens hårde centrifugering. Du holder desuden krøller og folder nede på et minimum - især hvis du også stryger skjorten mens den endnu er fugtig. Og så kan du ellers hænge den nyvaskede, glatte og tørre skjorte tilbage til de andre i klædeskabet.

Selvom det kan virke sådan nogle gange, er vask af skjorter ikke raketvidenskab, men det er dog vigtigt at følge anvisningerne for at holde dine nye skjorter pæne i så lang tid, som du kan. Så bare kom i gang, så du også kan få brugt skjorterne, og de ikke bare hænger i skabet.