Guide

BLIV KLAR TIL SOMMERENS BRYLLUPPER: FIND DET PERFEKTE BRYLLUPSTØJ TIL MÆND

Bliv klar til sommerens bryllupper: Find det perfekte bryllupstøj til mænd

Efter to år med små, intime bryllupper begynder invitationerne til de store fejringer igen at komme ind ad døren. Måske du endda selv er faldet på knæ? Uanset om du skal være brudgom eller gæst til det næste bryllup i din kalender, gætter vi på, du står med det samme spørgsmål: Hvad skal jeg tage på? Og bare rolig, her kommer vi ind i billedet. Læs med her, og se hvor nemt du kan finde bryllupstøj – uanset om du er gom, forlover eller gæst.

DET PERFEKTE TØJ TIL BRUDGOMMEN

Èn ting er helt sikkert, som brudgom vil du få ret meget opmærksomhed – der er faktisk kun én person, der kommer til at outshine dig den dag. Derfor kommer du nok ikke uden om det jakkesæt, du frygter at skulle have på. Men her har vi en god nyhed til dig; du kan rent faktisk vælge et jakkesæt, der hverken er stift eller begrænsende på nogen måde. Tag et kig på vores Essential Suit, som vi selv beskriver som den næste generation af jakkesæt. Det har 360° stræk og er uviklet med vores TechRec™-teknologi, som sikrer dig eminent komfort – selv gennem mange timers brug. Med vores jakkesæt kan du både spise dig gennem buffeten (også uden at knappe bukserne op) og danse natten væk uden problemer.

LAD OS STARTE MED FARVEN:

Når du har bestemt dig for et jakkesæt, så melder det næste spørgsmål sig nok: Hvilken farve skal jeg vælge? Et sikkert valg er mørkeblå eller grå. Det er stilrene, klassiske farver, som passer til de fleste bryllupper. Og hvad med sort, spørger du måske? Her bevæger vi os ind på et emne, hvor der er mange holdninger. Nogle mener ikke, man kan have sort tøj på til et bryllup, medmindre dresscoden er kjole og hvidt (hvor du forventes at møde op i smoking), men det sorte jakkesæt ses nu mere og mere, så det kan du også sagtens vælge; det ser faktisk ret stilet ud, isæt hvis du sætter det sammen med et slankt, sort slips.

Er din tøjstil lidt mere vovet og ikke så traditionel, kan du vælge et jakkesæt med mønster eller nogle særlige detaljer.

Gå eksempelvis med et nålestribet af slagsen eller en dobbeltradet blazer – hos os finder du noget til enhver stil.

OG NU TIL SKJORTEN:

Det oplagte og mest traditionelle valg er en hvid skjorte i samme nuance som brudens brudekjole – hvis hun da har en hvid kjole på. Men igen, hvis du er til en mere utraditionel stil, så passer det måske bedre til dig med en mønstret eller farverig skjorte. En mellemting kunne være en hvid skjorte med et enkelt, diskret mønster.

Et lille tip er at undgå skjorter med brystlommer eller korte ærmer, også selvom sommeren måske er på sit højeste, når festen holdes. Også her kan vi berolige dig med, at du kan få en langærmet skjorte, som er behagelig at have på. Vores Classic Shirt er åndbar, regulerer din temperatur og holder sig frisk hele dagen, så den kan du roligt vælge. 

I sidste ende er det dig som brudgom, der bestemmer – og det står dig helt frit for at vælge netop det tøj, du har lyst til at have på. Det vigtigste er nemlig, at du føler dig godt tilpas på dagen. Faktisk skal du helst føle dig så godt tilpas, at du slet ikke tænker over din påklædning. Som gom har du vigtigere ting at tænke på netop på denne dag, så dit tøj skal ikke stå i vejen for noget.

HVAD SKAL DU TAGE PÅ SOM FORLOVER?

Har din bedste ven valgt dig som forlover til sit bryllup? Så er det din opgave at støtte og hjælpe ham både under forberedelserne og på den store dag. Måske du endda er med, når han skal finde sit eget tøj. Hvis du ved, hvad gommen tager på, kan du passende vælge noget, der matcher ham. Det vil se ret godt ud, når I står ved alteret og venter på, at hans brud skal komme ned ad kirkegulvet. Det er dog vigtigt, at dit tøj ikke overstråler gommens; vælg noget, der matcher, men som ikke stjæler al opmærksomheden. Har gommen valgt et nålestribet jakkesæt, kan du eksempelvis gå med et helfarvet suit i samme farve.

Hvis han omvendt har valgt et helt klassisk, ensfarvet jakkesæt med lommeklud og det hele, kan du godt gå med det samme men undlade lommekluden og slipset. Som forlover har du lidt mere ansvar til brylluppet end de øvrige gæster, og du vil skulle hjælpe brudeparret med forskellige ting i løbet af dagen. Derfor er det helt essentielt, at du er klædt pænt og komfortabelt på. Hvis ikke du får valgt noget behageligt tøj, kan dagen godt blive lang!

Vi vil foreslå dig vores Essential Suit og Classic Shirt. Den kombination giver dig komplet fri bevægelighed gennem hele dagen – og natten med. Derudover har både skjorten og jakkesættet temperaturregulerende egenskaber, så du vil ikke dø af varme, selvom dagen er fyldt med aktivitet, indslag og dans.

FIND DET RETTE TØJ SOM BRYLLUPSGÆST

Du har fået en invitation til et bryllup, du virkelig ser frem til, men du aner ikke, hvad du skal tage på. Vi lover dig, at du ikke er alene med de tanker. Men vi har et par gode råd, der kan spore dig ind på, hvad der passer til netop det bryllup, du er inviteret til. Nogle brudepar skriver en dresscode ind i invitationen, og så er der ikke ngoet at rafle om – men du kan også gætte dig til, hvad der forventes, alt efter hvilken type bryllup det er.

BLIV KLÆDT GODT PÅ TIL ENHVER LEJLIGHED

Skal de giftes i en kirke, og holdes festen på et slot? Så må du nok i et jakkesæt. Skal de vies i deres egen have, og holdes festen i et forsamlingshus eller på et hotel? Så kan du sagtens undvære blazeren. Du bør dog stadig gøre dig umage, du er trods alt inviteret til fest! 

Nogle af dine muligheder hos os er et par Classic Pants, som har et afslappet men pænt chino-look, Essential Pants, som har et helt enkelt design, og Essental Suit Pants, som er vores habitbukser. Alle vores bukser kan bruges alene med en skjorte eller med en blazer. Hvis du sætter vores Essential Suit Pants sammen med en Essential Blazer, får du et fuldt jakkesæt.

Hvis du er til noget, der er lidt vildere end det helt klassiske look, kan du vælge en skjorte med striber eller mønster og et par bukser i en farve, der matcher. Så har du et gennemført look, der formentligt ikke stjæler opmærksomheden fra gommen.

DER ER IKKE NOGET VÆRRE END ET UBEHAGELIGT OUTFIT

Hvis du er en rutineret bryllupsgæst, så ved du allerede, at der ikke er noget værre end at få valgt et sæt tøj, der er ubehageligt at have på. Og tricket til at undgå det er: elastan. Vælg tøj, der indeholder elastan – det er det, der giver dig den gode fleksibilitet, du gerne vil have.

Med 360° stræk og fri bevægelighed vil tøjet i vores sortiment gøre dagen mere behagelig for dig. Og du skal ikke bekymre dig om, om tøjet bevarer det pæne look og den gode pasform; det gør det. Du kan derfor danse natten lang og gå i buffeten så mange gange, du har lyst til – tøjet vil ikke holde dig tilbage.

Og apropos buffet. Hvis der er buffet til brylluppet, så vil vi anbefale dig at se i retning af vores Essential-kollektion. Alt tøjet er lavet af et innovativt materiale, der både er vandafvisende og hurtigtørrende. Tøjet vil derfor ikke afsløre eventuelle uheld med hverken rødvinen eller sovsen. Intet kommer altså til at stå i vejen for, at du kan feste til den lyse morgen.