8 ting du kan gøre for dig selv og din garderobe

8 ting du kan gøre for dig selv og din garderobe

1. Ryd op. Og ryd ud.

Der findes garanteret mange kasser, ringbind, skabe og skuffer i de flestes hjem, som trænger til en gevaldig oprydning. Vi vil dog gerne slå et slag for, at du én gang for alle får ryddet op og ud i garderoben, mens du alligevel går hjemme. Det varer ikke længe, før vintergarderoben skal skiftes ud med noget lidt lettere tøj (det glæder vi os til!), så hvad med at være på forkant med vejrskiftet for en gangs skyld?

Ryd op. Ryd ud. Sådan helt ind i de bagerste kroge af tøjskabet. Saml det tøj, du aldrig bruger i en sæk, som du kan aflevere til genbrug, når hverdagen vender tilbage. Finder du en forvasket t-shirt med huller under armene, som du – face it! – virkelig aldrig får brug for igen, så skil dig af med den. Slidt og ødelagt tøj har aldrig klædt nogen. Vi kan til nød acceptere, at du i stedet forvandler den til en pudseklud, der fremover kun hører til ude i garagen.

2. Prøv dit tøj på

Det kan måske lyde som et uoverskueligt projekt. Men når du allerede er i gang med at rydde op i dit tøj, kan du lige så godt tjekke, at det tøj, du gemmer, rent faktisk passer dig. Vi har alle sammen et par bukser eller en skjorte, som egentlig aldrig har siddet rigtigt godt. Og hver gang, vi har prøvet det på, har vi tænkt: “... en eller anden dag!”

Surprise! Den dag kommer altså sjældent. Det gælder for os alle sammen. Hvis tøjet ikke har passet dig i lang tid, så ud med det. Der er ingen grund til at gå og samle på den dårlige samvittighed. Eller ubrugt tøj for den sags skyld.

3. Morgengymnastik

Okay, her mener vi ikke 80’ernes Jane Fonda i dip-dye, pastelfarvet spandex og benvarmere. Men vi mener, at det er sundt for kroppen og sindet at få opvarmet og strukket musklerne lidt fra morgenstunden. De fleste af os bruger ikke kostbare minutter, sågar timer, på myldretid, bilkøer eller forsinkede tog lige nu. Så hvorfor ikke bruge tiden på at gøre kroppen parat til en lang, siddende arbejdsdag?

Drej hovedet, stræk og sving armene, rotér hofterne, bøj ryggen forover – måske bagover, stå på tæer. Youtube er din ven!

4. Udendørstræning

Dette tip kommer lidt i forlængelse af ovenstående. Mange GPS-trackede sportsure og skridttællere må være ekstremt bekymrede for vores alles aktivitetsniveau lige nu, så derfor er det en god idé at få rørt sig lidt. Gerne udenfor!

Og ja, vi skal alle følge myndighedernes retningslinjer og undgå at gå for meget ud. På offentlige steder. Derfor er det ret genialt, at du kan træne i eksempelvis din egen have eller i skoven, hvor der er masser af plads. Løb, hop, stå på hænder, squat. Der er uendelige muligheder for at få pulsen op – og uden at komme til at ånde andre lige ind i hovedet.

5. Stryg eller damp dine skjorter og hæng dem pænt på plads igen

Nu tænker du måske, at vi har tabt sutten. Hvorfor stryge sine skjorter og hænge dem på plads igen, når de ikke bruges på daglig basis lige nu? Det er netop pointen. Vær på forkant! Sørg for, at alle dine skjorter er nystrøgede, når de igen skal tages i brug. Så er du også fri for at tænke på det, når hverdagens normalitet indfinder sig, og du halvforpustet skal skynde dig ud af døren.

Husk, at hænge skjorterne pænt på bøjle, når du er færdig med at stryge eller dampe. Ellers er det spildt arbejde.

6. Sortér dine strømper

Start med at spørge dig selv: “Er der altid én strømpe, der ikke har en makker, når jeg er færdig med at vaske?” Ja. Enten er makkeren væk, eller også er de sidste strømper i bunken ikke helt lige meget forvaskede. Og det er især frustrerende, hvis de heller ikke har samme farve.

Uanset hvem der står for tøjvask hjemme hos dig, så er det virkelig nemt, hvis alle strømper er ens. Det sparer tid, når vasketøjet skal lægges sammen. Vi går snart ind i bare tæer-sæsonen, og det er endnu mere grund til at få styr på strømpeskuffen nu. Det er meget lettere, at du har styr på udvalget, når du skal finde strømperne frem igen til efteråret!

7. Rengør vaskemaskinen

Det her er der ingen, der gider. Men det skal altså gøres! Hvis du vil være sikker på, at dit tøj bliver rent og måske endda dufter af det vaskemiddel, du har brugt, så skal vaskemaskinen rengøres en gang i mellem. Det anbefales, at vaskemaskiner rengøres en gang om ugen(!), men det, ved vi godt, kan være svært at huske på.

Derfor er disse næsten uanede mængder af hjemmetid et godt tidspunkt at få det gjort på. Bor du i lejebolig med fælles vaskeri, tænker du måske, at det ikke er din opgave. Men vi synes, du skal gøre det alligevel. Bruger du maskinen ofte, bliver du altså glad for det i længden. Rengøringstabs til en vaskemaskine koster ikke noget særligt. Så bare gør det. For din egen og andres skyld!

8. Skriv ned hvis der er tøj, du mangler

Er du nået helt til sidste punkt på listen, har du sikkert fået lidt sved på panden. Hvilket jo egentlig er en god ting. Efter du har fået ryddet op i garderoben, kan det være, du er stødt på nogle styles, som kunne bruge en opfriskning. Eller måske er der tøj, du decideret mangler.

Lav en liste (for alle elsker lister, ik’?) over de ting, du mangler i garderoben. Måske et par nye shorts til sommeren, en t-shirt i en frisk farve eller en ny sprød skjorte. Du skal naturligvis ikke ræse ud og købe hele listen ind lige nu, men nogle gange kan det være rart at danne sig et overblik over de ting, man mangler. Stort set alle webshops holder åbent som normalt, så søg inspiration på nettet, når du alligevel sidder foran computeren hele dagen – men kun i pauserne! 

GÅ TIL SHOP

Listen herover er naturligvis ikke udtømmende. Du er velkommen til at skippe et par stykker eller tilføje nogle flere. Vi håber i hvert fald, at du har fået lidt inspiration til at udnytte tiden på egen matrikel bedst muligt.

Vi glæder os til, at hverdagen, som vi kender den, vender tilbage.

Indtil da – pas på dig selv og hinanden!